Silmäproteesit

Meillä valmistettu yksilöllinen silmäproteesi on vaivatonta huoltaa ja helppo käyttää. Proteesi muotoillaan ja värit lisätään terveen silmän kaltaiseksi, pienintä yksityiskohtaa myöten. Valmistamme yksilölliset silmäproteesimme akryylimuovista. Muovisen proteesin etuna on muokattavuus, kestävyys ja turvallisuus. Muovisia silmäproteeseja voivat käyttää kaikenikäiset, myös vauvat.

Proteesin ensimmäinen sovitus tehdään noin neljä viikkoa silmänpoiston jälkeen tai hoitavan lääkärin toivomana ajankohtana. Teemme myös kuoriproteeseja sokeutuneen silmän suojaksi. Silmäproteesin valmistus kestää kaikkine työvaiheineen noin kaksi työpäivää. Yleensä asiakkaan on käytävä tänä aikana proteesipajalla 4–6 sovituskertaa. Tapauskohtaisesti proteesi voidaan valmistaa myös yhdessä päivässä.

Valmistamme proteesit yksilöllisesti uusia moderneja tekniikoita sekä vanhoja hyväksi todettuja valmistusmenetelmiä käyttäen. Seuraamme tekniikoihin liittyviä uusia ratkaisuja ja päivitämme parhaat tekniikat käyttöömme.

Voimme tarvittaessa ottaa jäljennöksen silmäkuopasta joustavalla silikonilla proteesimallien sovitusten sijaan. Tarkan jäljennöksen ansiosta valmistuu erinomaisesti istuva silmäproteesi.

Uudet silmäproteesin käyttäjät saavat aina ohjauksen silmäproteesin käyttöön sekä hyvät kotiohjeet. Mukaan saa myös säilytyslaatikon sekä imukupin.

Yksilölliset kuoriproteesit

Aina silmää ei tarvitse poistaa. Erittäin ohut kuoriproteesi valmistetaan sokeutuneen silmän suojaksi silmälääkärin annettua luvan kuoriproteesin sovitukseen. Sokeutuneen silmän karsastus tai tunto ei estä kuoriproteesin käyttöä. Sokeutunut silmä saattaa olla pienempi kuin terve silmä ja vaikuttaa luomien asentoon ja liikkeeseen. Kuoriproteesi tukee luomien liikkuvuutta ja suojaa sokeutunutta silmää. Kuoriproteesi sopii kaikenikäisille, myös vauvoille ja lapsille.

Kuoriproteesilla voidaan parantaa sokeutuneen silmän estetiikkaa.
Kuoriproteesi

Ontot proteesit

Ontto proteesi voidaan tehdä, jos silmäkuoppa on hyvin suuri ja proteesi painaa. Liian painava proteesi yleensä vedättää alaluomea ja voi aiheuttaa painon tunnetta. Jos haluat kokeilla onttoproteesia, voit ottaa meihin yhteyttä niin arvioimme sen mahdollisuutta.

 Proteesi lapselle

Kasvavan lapsen silmäkuopassa tapahtuu muutoksia paljon nopeammin kuin aikuisen. Lapsen proteesia suurennetaan aina tarpeen mukaan, usein muutamia kertoja vuodessa. Pyrimme lapsen kanssa tekemään sovituksia mahdollisimman vähän, niin että kokemus on lapselle mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen. Välillä onkin hyvä pitää taukoa ja odotustilassamme on lapselle mukavat mahdollisuudet leikkiä ja keskittyä ihan muihin juttuihin.

Lapsen proteesiin voidaan maalata pieni lapsen toivoma kuva, joka ei näy proteesia käytettäessä. Samalla se on apuna proteesin asettamisessa silmäkuoppaan oikeaan asentoon.

Erikoisproteesit

Valmistamme erikoisproteeseja asiakkaiden omien suunnitelmien pohjalta. Proteeseihin on mahdollista saada tulostettuja kuvia, kimalteita, timantteja sekä erikoisia värityksiä. Voit esittää meille myös keskeneräisen ideasi, niin autamme suunnittelussa.

Takuu

Myönnämme valmistamillemme yksilöllisille silmäproteeseille kahden kuukauden takuun. Takuu ei koske ensimmäisiä kuoriproteeseja, kasvuiässä olevia lapsia, eikä leikkauksien jälkeen tehtyjä silmäproteeseja, sillä silmäkuopan paraneminen aiheuttaa usein proteesin korjaustarpeen.