Vi tillverkar, underhåller och reparerar enskilda ögonproteser av plast

En individuell ögonprotes av plast tillverkas för hand från början till slut. De minsta detaljerna kopieras från det friska ögat så exakt som möjligt, så att slutresultatet blir en snygg, nästan omärklig protes.

Silmäproteeseja pöydällä

Yrkeskompetens, som har blivit mer än bara teknik

Vi är ett företag specialiserat på ögon- och hornhinneproteser nära Helsingfors järnvägsstation. Vår yrkeskompetens har gått i arv från en ögonprotestillverkare till en annan sedan 1947, då akrylproteser började tillverkas även i Finland. Vi följer utvecklingen av vårt område genom att utbilda oss på internationella kurser för att även i framtiden garantera säkerhet och hög kvalitet av 
de proteser vi tillverkar.

Läs mer

Ögonproteser

Den första monteringen av protesen görs cirka fyra veckor efter ögonborttagningen eller vid en tidpunkt som den behandlande läkaren önskar. Vår individuella ögonprotes av plast tillverkas för hand i vår verkstad. Fördelen med en plastprotes är anpassningsförmåga, hållbarhet och säkerhet. Den individuella protesen är enkel att underhålla och lätt att använda. Ögonproteser i plast kan användas av människor i alla åldrar, även spädbarn. Vi tillverkar även skalproteser för att skydda det blinda ögat.

Läs mer

Video: näin silmäproteesi valmistuu

Silmäproteesiasiantuntijat
Välkommen!

Vår protesverkstad ligger mitt i Helsingfors centrum, nära järnvägs- och busstationer och Finnairs busshållplats. Det finns flera hotell i närheten av vår protesverkstad och vi rekommenderar dem gärna som logi.

Vi ger gärna mer information, ring 09 621 1117 och fråga!